Blog

JobByBid
5 april 2017
Algemeen-Opdrachtnemers Geen reacties

De 11 beste flexwerkplekken van Rotterdam

De afgelopen twee weken heb ik dagelijks vanaf een andere locatie gewerkt. Dit om te laten zien wat één van de voordelen is van het werken via JobByBid: je kan zelf bepalen vanaf waar je werkt. Met de hashtag #freelancechallenge was ik te volgen via Facebook en Instagram. Dagelijks postte ik een korte update en foto’s om een indruk te gegeven van de locatie waar ik aan het werk was. In deze blog vind je een overzicht van de 11 beste flexwerkplekken in Rotterdam met gratis WiFi en lekkere koffie 😉

Wil jij ook zelf bepalen vanaf waar je werkt? Via JobByBid is het mogelijk. Bekijk hier hoe het werkt.

Lebkov – ‘perfecte flexwerkplek voor een meeting met iemand buiten de stad’

Bekent vanwege de lekkere koffie, maar juist vanwege de locatie de ideale plek om een afspraak te plannen met iemand die niet uit Rotterdam komt. Omdat veel treinreizigers voor hun reis snel even binnen wandelen voor een kop koffie is het wel een komen en gaan van mensen. Kies daarom voor een plekje achterin, daar is het wat rustiger. Als je rond lunchtijd gaat is er een ruim aanbod aan sandwiches, maar ook voor verse soep of salade kan je hier terecht.

Stationsplein 50, ma-vrij 6.00 – 20.00 uur, za 7.00 – 19.00 uur, zo 8.00 – 19.00 uur

Lebkov flexwerkplek rotterdam

 

Coffee company (Meent) – ‘de hipste flexwerkplek van Rotterdam’

De omgeving van de Pannekoekstraat is populair onder de ‘hipsters’. En dat merk je ook in de Coffee Company. Aan de grote lange tafel zitten altijd flexwerkers en studenten te werken. In de vensterbanken liggen kussens waar mensen zitten te relaxen met een boek. Bij mooi weer heb je hier het perfecte terras met de hele dag zon. Mensen kijken, werken, van de zon genieten, een prima combinatie. De lunch mogelijkheden zijn beperkt, maar het bananenbrood en de tosti portobello geitenkaas zijn echte aanraders.

Meent 12-14, ma-vrij 7.30 – 19.00 uur, za 8.30 – 19.00 uur, zo 9.00 – 19.00 uur

flexwerken coffee company

 

Hopper noord – ‘aantrekkingskracht van Noord’

Ook in Noord zijn er flexwerkplekken te vinden. Wat te denken van Hopper Noord. Wederom een koffietentje met eigen koffie, uitgebreide lunchkaart en een zonnig terras. Het is hier vaak toch wat rustiger dan in het centrum. Zeker als je niet in Noord woont is het leuk hier af en toe heen te gaan. Er hangt een andere sfeer dan in andere delen van de stad. Daarnaast is het ook leuk om na een drukke dag even door de Zwaanshals te lopen langs de verschillende winkeltjes.

Zwaanshals 474, ma-vrij 9.00 – 18.00 uur, za-zo 10.00 – 18.00 uur

hopper flexwerkplek rotterdam

 

Dudok – ‘om te genieten van appeltaart en andere lekkernijen’

Dudok, een begrip in Rotterdam. Bekent om de appeltaart. En dat is ook een goede reden om hier een dag te werken. Er is een grote leestafel waar veel mensen zitten te lezen en te werken. Voor de rest zijn er toch voornamelijk mensen die hier komen voor een hapje en een drankje. Het is daardoor wel wat rumoerig. Ga hier dus niet heen als je heel erg geconcentreerd moet werken. Dudok is een van de weinige plekken waar je ook tot laat in de avond terecht kan. Dus wanneer je die deadline van morgen moet halen en tot laat door moet zit je hier perfect.

Meent 88, ma-do 8.00 – 23.00 uur, vrij 8.00 – 1.00, za 09.00 – 00.00 uur, zo 09.00 – 23.00 uur

dudok flexwerkplekken rotterdam

 

Man met bril koffie – ‘de lekkerste koffie van Rottedam’

Uitgeroepen tot de beste koffie van Nederland door het AD. De koffie wordt hier nog steeds vers gebrand. Wanneer je een kop koffie bestelt krijg je een kaartje met informatie over de bonen die gebruikt zijn om jouw koffie te maken. Je zit dus echt in een koffiebranderij en dat maakt het een unieke flexwerkplek. En op het moment dat ik er was, was het vrij rustig waardoor je goed geconcentreerd kan werken.

Vijferhofstraat 70, ma-vrij 8.00 – 17.00 uur, za-zo 9.00 – 18.00 uur

flexwerkplekken rotterdam

 

NN DE Café – ‘wanneer je ook wilt printen en vergaderen’

Deze plek is echt ingericht om te werken. Waar andere plekken vaak kleine koffie cafétjes zijn, zie je hier in de grote ruimte lange tafels die volledig bezet zijn door mensen met laptops. Je hebt zelfs de mogelijkheid om te printen en een vergaderkamer te huren. Regelmatig worden er ook presentaties of andere events gehouden waarbij je vaak gratis kan aansluiten. Wel even inschrijven via de website. Daarnaast hebben ze ook een ‘art space’ waar jong talent hun kunst kan tonen aan het publiek.

Stationsplein 25, ma-vrij 7.00 – 19.00 uur, za 9.00 – 18.00 uur, zo 10.00 – 18.00 uur

nn de cafe flexwerkplek rotterdam

 

NOC NOC – ‘het perfecte melkschuim op jouw cappuccino’

NOC staat voor ‘not only coffee’. Toch wordt ook hier voornamelijk koffie gedronken. En dat is niet gek. Want persoonlijk vind ik de cappuccino hier misschien wel het lekkerst. Het melkschuim is hier namelijk perfect. De ruimte is strak ingericht en er valt veel licht naar binnen daar de grote raampartijen. Dat maakt het een prettige werkomgeving al is het wel wat klein waardoor het druk kan zijn.

Botersloot 28, ma-vrij 8.00 – 20.00 uur, za-zo 10.00 – 20.00 uur

noc noc werkplek rotterdam

 

Heilige boontjes – ‘ontmoetingsplaats met impact’

Bij Heilige boontjes krijgen kansarme jongeren in Rotterdam een kans om tijdens een leertraject aan de slag te gaan als koffiebrander, barista of verkoper met als doel daarna toe te kunnen treden tot de arbeidsmarkt. Door hier te gaan werken draag jij dus ook iets bij aan de ontwikkeling van deze jongeren. Het is een ruim opgezette locatie in een oud pand aan het Eendrachtsplein. Er is een loungehoek, wat kleine tafels en een aantal grote tafels waar je aan kan werken. Op die manier kom je makkelijk in contact met collega flexwerkers. Wie weet wat daar weer voor mooie (business)ideeën uit kunnen komen.

Eendrachtsplein 3, ma-vrij 9.00 – 18.00 uur, za-zo 10.00 – 18.00 uur

heilige boontjes flexwerkplek rotterdam

 

New Fork – ‘de lekkerste en gezondste broodjes en sapjes’

Waar veel flexwerkplekken bekent staan om hun lekker koffie, is het bij New Fork juist het gezonde eten wat mensen trekt. De broodjes en salades worden iedere dag vers bereid met lokale producten. En de verse sapjes maken jouw gezonde lunch helemaal compleet. Geen wonder dat New Fork inmiddels op drie locaties te vinden is. Houd er wel rekening mee dat het tijdens lunchtijd hierdoor extra druk kan zijn.

Coolsingel 141, ma-vrij 9.00 – 17.00 uur, za 09.30 – 17.00 uur, zo 12.00 – 17.00

new fork werkplek rotterdam

 

Lokaal – ‘als je de werkdag af wilt sluiten met een borrel in de zon’

In de Hofbogen vind je Lokaal. Hier is echt gelet op de uitstraling. Een combinatie van strak en modern met retro elementen. Het gebogen plafond maakt het geheel compleet. Achterin de zaak vind je een grote tafel waar mensen werken of een krantje lezen. Daarnaast heeft Lokaal ook een groot terras in de zon, ideaal voor een zomerse dag. Uitgebreide lunchmogelijkheden zijn er ook en je kan zelfs een wijntje of biertje bestellen. Dat maakt het meer dan alleen een flexwerkplek en geeft je de mogelijkheid om een productieve dag in de zon met een borrel af te sluiten. Wat wil je nog meer?

Raampoortstraat 34b, ma-vrij 9.00 – 18.00 uur, za 10.00 – 17.00 uur, zo 11.00 – 17.00 uur

Lokaal flexwerkplekken rotterdam

 

The tea lab – ‘wanneer je een keer wat anders wilt dan koffie’

Midden in het centrum van Rotterdam vind je the tea lab. Ook hier zijn weer veel jongeren aan het studeren of aan het werk. Er is een grote bar aan het raam waar je alleen kan zitten en er zijn zowel boven als beneden verschillende tafels waar je met meerdere personen kan samenwerken. Zoals de naam doet vermoeden is hier volop keuze uit verschillende soorten thee, maar voor de liefhebber is er natuurlijk ook koffie te krijgen. Echt een aanrader om te werken. Je loopt er namelijk niet snel langs waardoor je snel vergeet dat het bestaat.

Westewagenstraat 80, ma-vrij 10.00 – 19.00 uur, za-zo 09.00 – 19.00

tea lab flexwerkplek rotterdam

 

Over JobByBid

JobByBid maakt het mogelijk om zelf te bepalen waar, wanneer en hoeveel je werkt. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een gratis profiel. Wanneer je deze hebt aangemaakt kan je direct aan de slag. Zoek een opdracht uit die bij jou past. Je krijgt direct per opdracht uitbetaalt. Zo eenvoudig is het bij JobByBid.

Ben jij juist op zoek naar hulp bij een project? Bijvoorbeeld om de belastingaangifte te laten doen of een goede tekstschrijver? Plaats dan gratis jouw opdracht op JobByBid.

Reageren niet meer mogelijk