Bekijk hier alle voordelen van het gebruik van JobByBid

Wat is JobByBid?

JobByBid helpt slimme ondernemers om projecten sneller te realiseren door hen de mogelijkheid te bieden de beste freelancers van Nederland in te zetten voor hun projecten. Hieronder lees je hoe we dit doen en welke voordelen JobByBid nog meer te bieden heeft aan ondernemers en freelancers.

Voor ondernemers


Als je hulp inschakelt van een freelancer wil je natuurlijk zeker zijn dat dit de beste persoon is die jou kan helpen. Het is namelijk een investering in extra kennis of capaciteit die je doet om een project sneller te realiseren. Wanneer je echter de verkeerde persoon inschakelt kan het projecten zelfs vertraging oplopen. Dit is precies de reden waarom je als ondernemer voor JobByBid kiest.

Kwaliteit boven kwantiteit

Alle freelancers hebben een persoonlijk profiel op JobByBid waarmee ze zichzelf presenteren aan opdrachtgevers. Hierin is ook een portfolio opgenomen van werk dat ze gemaakt hebben. Zo kan je direct zien welke stijl ze gebruiken en of dit past bij jouw wensen.

Nadat een opdracht is uitgevoerd via JobByBid wordt het werk van de freelancer beoordeeld door de opdrachtgever. Deze beoordeling geeft jou nog meer inzicht in de kwaliteit van het werk van de freelancer. En helpt dus bij het kiezen van de beste freelancer voor jouw project.

Wanneer freelancers de afspraken die vooraf opgesteld zijn niet nakomen, krijgen zij het afgesproken bedrag ook niet uitbetaalt. Daarnaast kunnen zij van het platform verwijderd worden. Hierdoor houden we de kwaliteit van ons netwerk op een hoog niveau.

Freelancers met de beste eigenschappen

Als ondernemer ben je continu met jouw bedrijf bezig, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je hebt passie, bent op zoek naar nieuwe kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Dit verlang je ook van de mensen die voor jou werken. En dat is precies wat de freelancers van JobByBid jou kunnen bieden.

JobByBid richt zich namelijk op de nieuwe generatie freelancers. Deze generatie kenmerkt zich door grote mate van onafhankelijkheid en vrijheid, maar ook juist om het ondernemerschap, het avontuur en digitalisering. Het zijn echte ‘digital entrepreneurs’ die graag met organisaties samenwerking in plaats van voor organisaties willen werken. En dat maakt dit juist zo een interessante groep om in te huren als freelancer.

Minder kosten, minder risico

Als ondernemer let je natuurlijk altijd op de kosten. Door gebruik te maken van freelancers heb je voor ieder project de optimale bezetting en beschik je altijd over de beste kennis. Je huurt de freelancer namelijk alleen in wanneer het nodig is. Terwijl bij vast personeel wordt nooit op ieder moment zijn capaciteit volledig gebruikt. Dat kan komen omdat er tijdelijk minder werk is, of omdat hij of zij tijdelijk werk onder zijn niveau uitvoert.

Daarnaast zijn de freelancers van JobByBid gewent om vanaf een eigen locatie te werken. Daardoor hoeft er geen werkplek ingericht te worden. Om de onlinesamenwerking te stimuleren bieden wij een online werkruimte waarin je kan chatten en bestanden kan delen met de freelancer.

Transparantie

Een opdracht plaatsen is helemaal gratis bij ons. Pas wanneer een opdracht naar tevredenheid is uitgevoerd vragen wij een commissie van tijdelijk slechts 5%. Traditioneel liggen kosten voor werving rond de 20%. Daar zitten wij dus fors onder.

Er zijn andere partijen waar je als opdrachtnemer helemaal niets betaalt. Echter, de freelancer betaalt dan bijvoorbeeld abonnementskosten. En deze kosten zal de freelancer uiteindelijk verrekenen in zijn prijs waardoor deze alsnog bij de jou als ondernemer komen te liggen. Daarom hebben wij ervoor gekozen dit zo transparant mogelijk te maken.

Dus de freelancer betaalt bij ons niets, hij levert tenslotte zijn diensten. Wel vragen we een zo volledig mogelijk profiel zodat kwaliteit getoetst kan worden. En een opdrachtgever die de hulp van een freelancer inschakelt betaalt alleen een vergoeding wanneer hij ook daadwerkelijk naar tevredenheid geholpen is. Een transparant systeem waarbij je alleen voor kwaliteit betaalt.

Voor freelancers


Als freelancer ben je op zoek naar vrijheid en flexibiliteit. Je bent erg goed in iets en wil deze diensten graag aan ondernemers verkopen. Op die manier werk je samen met veel verschillende bedrijven die jou kennis gebruiken om verder te kunnen groeien. En het liefst wil je jezelf alleen bezig houden met datgene waar je goed in bent. Maar toch moeten er steeds weer nieuwe opdrachten binnengehaald worden. En daar helpt JobByBid jou bij!

Presenteer jezelf op JobBybid

In tegenstelling tot veel andere freelance platform kan je bij ons gratis een openbaar profiel aanmaken (wij zullen overigens nooit kosten bij jou als freelancer in rekening brengen ;)). Iedereen kan dus jouw profiel inzien. Of zij nu wel of geen profiel hebben op JobByBid dat maakt niet uit. Hiermee heb je dus een extra kanaal waarmee opdrachtgevers jou kunnen vinden.

Om een goede indruk achter te laten bij opdrachtgevers is het belangrijk dat jij jouw profiel zo volledig mogelijk invult. Maak gebruik van de ruimte die je hebt bij de beschrijving. Geef aan waar jouw expertise ligt en waarom opdrachtgevers jou moeten inhuren. Voeg een goede foto toe en wat werk aan het portfolio. Deze eerste indruk die je maakt met jouw profiel maakt uiteindelijk het verschil tussen het wel of niet verkrijgen van nieuwe opdrachten.

Onderscheid jezelf op prijs, kwaliteit of snelheid

Zodra er een nieuwe opdracht geplaatst wordt in de categorie waarin jij gespecialiseerd bent krijg je een email om de opdracht te bekijken. Wanneer jij deze opdracht kan uitvoeren breng je een bod uit. Hierin geef je aan hoe snel en tegen welke kosten je de opdracht uit kan voeren. Zorg dat je bod zo goed mogelijk aansluit op de wensen van de klant, maar doe geen beloftes die je niet kan waarmaken.

Garantie op uitbetaling

Wanneer je werkt, wil je natuurlijk ook betaalt krijgen. Daarom zorgen wij ervoor dat wanneer de opdracht is uitgevoerd zoals vooraf overeengekomen, jij gegarandeerd uitbetaalt krijgt. Omdat de meeste opdrachten volledig online uitgevoerd worden en er dus geen persoonlijk contact met de opdrachtgever is, is het fijn op te weten dat je over de betaling in ieder geval geen zorgen hoeft te maken. Omdat alle betalingen via ons systeem lopen, heb je ook meteen jouw administratie op orde.