Blog

JobByBid
11 april 2017
Algemeen-Opdrachtnemers Geen reacties

Extra geld verdienen via internet? Jij kan het ook!

Je hebt ze vast weleens gezien. Die advertenties die schreeuwen dat je heel simpel 10.000 euro per maand kan verdienen. Te mooi om waar te zijn denk je. Wanneer je op de link klikt kom je op een louche site vol reclame. Deze websites verdienen vooral zelf veel geld doordat mensen zoals jij op de linkjes klikken. Je had dus gelijk, het is te mooi om waar te zijn. Gelukkig zijn er wel andere manieren om online geld te verdienen. En heel veel mensen doen dit al. In dit stappenplan geven wij tips die iedereen kan volgen om extra geld te verdienen. En het mooie van online geld verdienen is dat je zelf bepaalt wanneer, waar en hoeveel je werkt.

 

Via onderstaand stappenplan kan ook jij extra geld verdienen

Wanneer je onderstaand stappenplan volgt is het voor iedereen mogelijk om op verschillende manieren online geld te verdienen. Wij geven voor iedere stap concrete tips hoe je dit het beste kan aanpakken.

Stap 1. Bedenk waar jij extra geld mee kan verdienen

Stap 2. Specialiseer je

Stap 3. Werf je eerste opdracht

Stap 4. Bouw je portfolio uit

Stap 5. Houd een administratie bij

 

Stap 1. Bedenk waar jij extra geld mee kan verdienen

Over het algemeen geldt dat je geld kan verdienen door waarde aan iets toe te voegen. Dat kan zijn doordat jij met jouw expertise kennis toevoegt of werk van iemand anders uit handen neemt. Dat betekent dus dat je goed moet zijn in de diensten die je levert. Dit kan iets zijn waarvoor je gestudeerd hebt, maar het kan ook iets zijn waarvoor je een echte passie hebt. Want door jouw passie ben je bereid hier tijd in te steken, wil je er veel over lezen en daardoor heb je hier meer kennis over dan andere.

Reis jij bijvoorbeeld graag waardoor je heel goed een vreemde taal beheerst? Er zijn heel veel bedrijven die constant op zoek zijn naar vertalers voor bijvoorbeeld hun webteksten. Ben je creatief en handig met Photoshop? Ontwerp dan logo’s of andere designs. En vind je het leuk om teksten te schrijven? Iedere website heeft wel een blog waardoor ze constant op zoek zijn naar nieuwe content. Zo is er voor iedereen wel een mogelijkheid te vinden van diensten die hij of zij kan aanbieden aan ondernemers. Bedenk wat dit voor jou kan zijn. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie van de verschillende mogelijkheden? Dit zijn de meest gevraagde onlinediensten.

 

Stap 2. Specialiseer je

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor de diensten die jij kan leveren is het belangrijk dat je jezelf verder specialiseert op dit gebied. Onderzoek wat de laatste trends zijn op het vakgebied. Bekijk waar de mogelijkheden liggen waarin jij je kan onderscheiden ten opzichte van andere mensen (jouw concurrenten) die dezelfde diensten aanbieden. Want wanneer je onderscheidend bent zal de vraag naar jouw diensten toenemen waardoor je nog meer geld kan verdienen. Maak een businessplan waarin je dit beschrijft.

 

Stap 3. Werf je eerste opdracht

Nu je weet wat je wilt gaan doen en hoe je jezelf hierin kan onderscheiden wordt het tijd om de eerste opdracht binnen te halen. Hiervoor kan je jouw eigen netwerk inschakelen, jezelf kenbaar maken op social media of via een eigen website. Een opdrachtgever moet jou namelijk kunnen vinden. Maar als je slechts beperkt de tijd hebt om extra geld te verdienen via internet zet je deze tijd natuurlijk het liefst in voor het uitvoeren van de activiteiten waarmee je geld verdient en niet om nieuwe opdrachten te werven.

JobByBid kan jou helpen bij het werven van nieuwe opdrachten. En het is nog helemaal gratis ook. Hoe werkt het? Je maakt eerst een gratis profiel aan. Beschrijf hierin zo goed mogelijk wat je doet en voeg werk toe in je portfolio. Opdrachtgevers zien dan direct wat jij voor hen kan betekenen. En hoe uitgebreider het profiel, hoe eerder opdrachtgevers kiezen om de opdracht door jou uit te laten voeren. Vanuit je profiel kan je zelf ook direct reageren op opdrachten die op de website geplaatst zijn.

Werken via JobByBid biedt nog een aantal andere voordelen. Je kan gebruik maken van de online werkomgeving en ook de uitbetaling is gegarandeerd. Wel zo fijn om te weten dat je ook betaalt krijgt. Na uitvoering van een opdracht krijg je ook een beoordeling van de opdrachtgever. Hiermee kan je een reputatie opbouwen die helpt om weer nieuwe opdrachten binnen te halen.

 

Stap 4. Bouw je portfolio uit

Heb je een opdracht uitgevoerd? Laat dit dan zien aan potentiële klanten door je portfolio constant bij te werken. Naar mate je meer opdrachten uitvoert zal je steeds beter worden. En je beste werk wil je natuurlijk presenteren. Wanneer opdrachtgevers ook zien dat je heel actief bent, zal je vaker gevraagd worden. Je kan hiervoor natuurlijk ook jouw social-mediakanalen inzetten. Promoot je werk, praat erover en bouw je netwerk uit, bijvoorbeeld via Facebook of LinkedIn. Dit zorgt ervoor dat jij constant nieuwe opdrachten binnen krijgt.

 

Stap 5. Houd een administratie bij

Iedereen kan online geld verdienen door freelance opdrachten uit te voeren. Je moet er alleen wel zelf voor zorgen dat je belasting op juiste wijze afdraagt. Je bent namelijk niet in dienst bij een werkgever die dit automatisch voor je doet. Houd daarom goed bij wanneer je welke opdrachten uitvoert, hoeveel je hiermee verdient en hoeveel kosten je hiervoor gemaakt hebt. Het is niet nodig om jezelf in te schrijven als ondernemer als je af en toe een opdracht uitvoert. Je kan de inkomsten dan gewoon opgeven bij inkomsten uit overig werk bij de inkomstenbelasting. En de kosten die je gemaakt hebt mag je aftrekken! Alle opdrachten die je via JobByBid hebt uitgevoerd worden automatisch opgeslagen in je profiel. Hierdoor heb je jouw inkomsten altijd op een rijtje. En heb je uiteindelijk toch hulp nodig van een belastingadviseur, dan kan je die eenvoudig inschakelen via JobByBid.

 

Start vandaag nog met extra geld verdienen!

Enthousiast geworden? Je bent niet de enige 😉 Nederland kent inmiddels ruim 1 miljoen zelfstandige die op een dergelijke manier werken. En wereldwijd groeit het aantal freelancers nog steeds. Start vandaag dus nog met een brainstorm over de diensten die jij kan leveren en ga zo snel mogelijk aan de slag. Wordt eigen baas en bepaal ook zelf hoeveel, waar en wanneer jij werkt. Meld je nu gratis aan.

Foto’s verkregen via Freepik

Reageren niet meer mogelijk