Fotograaf gezocht voor bruiloft of ander event?

Fotograaf gezocht voor bruiloft of event?

Ben je op zoek naar een professionele freelance fotograaf voor het vastleggen van dat ene speciale moment? Bijvoorbeeld tijdens je bruiloft of verjaardag? Of zoek je mooie foto’s van je bedrijf voor op social media of de website? Dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je een goede fotograaf inhuurt. Wij helpen je met het vinden van de beste fotograaf voor jouw evenement. Op JobByBid hebben alle fotografen een portfolio opgenomen in hun persoonlijk profiel. Hierdoor zie je direct wat voor soort foto’s deze fotografen maken en of die stijl jou aanspreekt. Daarnaast zijn reacties en beoordelingen van eerdere opdrachten opgenomen in het profiel. Je weet dus direct of je ook daadwerkelijk met een echte professional te maken hebt.

Wat kost een goede fotograaf?

Een professionele fotograaf kan je helaas niet voor 150 euro een hele dag inhuren. Dat komt omdat bij fotografie meer komt kijken dan alleen op de dag zelf foto’s maken. Daarna gaat de fotograaf namelijk ook nog aan de slag om de foto’s te bewerken en te selecteren. Afhankelijk van de ervaring rekent een fotograaf tussen 50 en 140 euro per uur. Spreek van te voren dus ook goed af wat de fotograaf allemaal doet wanneer je een fotograaf inhuurt en stem daar het juiste tarief op af. Sommige fotografen kunnen de foto’s zelfs ook voor je afdrukken, maar je kan ze ook op dvd of digitaal bestellen. Uiteraard zitten hier ook weer kosten aan vast. Daarnaast kan een fotograaf ook nog reiskosten in rekening brengen. Hij of zij moet immers naar jouw locatie komen.

fotograaf gezocht

Hoe kies je de beste fotograaf?

Iedere fotograaf heeft zijn eigen specialisme, denk aan portretfoto’s, fotoreportages van feestelijke dagen, food-foto’s, bedrijfspresentaties etc. Daarnaast werken sommige fotografen bijvoorbeeld alleen met zwart-wit foto’s. Het is dus belangrijk het portfolio goed te bekijken om te zien of dit ook de stijl is die jij zoekt.

Wanneer je een fotograaf hebt gevonden met een portfolio dat bij jouw past maak dan goede afspraken over het verdere proces. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Wat gebeurt er als de fotograaf ziek wordt? Is er dan vervanging of heb je dan niemand?
  • Heeft de fotograaf de vrije hand of wijst iemand hem op wat hij moet fotograferen?
  • Zijn alle foto’s rechtenvrij te gebruiken?
  • Hoeveel foto’s worden er gemaakt?
  • Wanneer ontvang jij de foto’s?
  • In welke mate zijn ze bewerkt of krijg je het origineel?
  • Gebruikt de fotograaf de foto’s ook in zijn eigen portfolio?

Fotograaf gezocht? Zo gevonden via JobByBid!

Het voordeel van het inhuren van een fotograaf via JobByBid is dat je vooraf een prijs afspreekt met de fotograaf. Dit bedrag betaal je aan ons, maar blijft geparkeerd staan totdat de fotograaf de foto’s heeft opgeleverd zoals afgesproken. Wanneer jij akkoord bent met de foto’s geef je dat aan in de werkruimte. Op dat moment wordt het geld pas aan de fotograaf overgemaakt.

Om de foto’s te delen kan gebruikt gemaakt worden van onze online werkruimte. Hier kunnen alleen jij en de fotograaf bij. Zo heb je alle communicatie op 1 centrale plek.

Check de recensies van de fotograaf vooraf

Wanneer je op zoek bent naar een goede fotograaf is het ook altijd handig om te weten wat andere klanten van de fotograaf van zijn werk vonden. In het profiel van de fotograaf kan jij zien hoe andere klanten hem of haar beoordeeld hebben. Hoe meer sterren de fotograaf in zijn profiel heeft, hoe beter hij of zij is.

Gratis aanmelden als fotograaf?

Fotografen kunnen op JobByBid een gratis profiel aanmaken waarmee zij zichzelf presenteren aan potentiële klanten. Ben jij ook een fotograaf en op zoek naar nieuwe opdrachten? Maak dan hier een gratis profiel aan en upload jouw portfolio direct in je persoonlijk profiel.