Blog

JobByBid
1 januari 2017
Algemeen-Opdrachtgevers-Opdrachtnemers 1 reactie

Een nieuw jaar, een nieuw freelance platform: JobByBid is live!

Eindelijk is het dan zo ver: ons nieuwe freelance platform staat online. Een mooier begin van 2017 hadden wij ons niet kunnen wensen. Na vele uren van voorbereiden, ontwikkelen en testen hebben we de eerste versie van de website gelanceerd. Toch zullen we ook de komende periode nog druk bezig blijven met het doorontwikkelen van de website. Zie je mogelijkheden voor verbetering of merk je dat iets nog niet helemaal goed werkt? Vertel het ons via info@jobbybid.com zodat wij hieraan kunnen werken.

Wat is JobByBid eigenlijk?

JobByBid is een soort marktplaats voor freelance opdrachten. Op de website kunnen zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers gratis een profiel aanmaken. Afhankelijk van het profiel kan men opdrachten plaatsen op de website, of juist reageren op opdrachten. Je persoonlijke profiel is eigenlijk een uitgebreid CV. Want naast je persoonlijke informatie en werkervaring kan je ook een portfolio toevoegen. Daarnaast bevat je persoonlijke profiel recensies van opdrachten die je gedaan hebt via JobByBid.

Waarom een nieuw freelance platform?

De flexibilisering van de arbeidsmarkt is een van de redenen dat wij met JobByBid zijn gestart. Bedrijven zoeken naar flexibiliteit om in te spelen op snel veranderende marktomstandigheden. En werknemers zoeken naar meer vrijheid en zijn constant op zoek naar nieuwe uitdagingen. Dat geldt voornamelijk voor de Millennial. En juist daar willen wij met JobByBid op in spelen.

Hoe onderscheidt JobByBid zich?

Met JobByBid richten wij ons op freelance opdrachten die uitgevoerd kunnen worden van iedere willekeurige locatie. Daarbij kunnen de opdrachten ook op ieder gewenst tijdstip worden uitgevoerd. Dit geeft de opdrachtnemer de vrijheid en flexibiliteit die hij wenst. Daarnaast biedt het ook voordelen voor bedrijven. Zo hoeven er bijvoorbeeld geen werkplekken te worden ingericht omdat de opdrachtnemers vanaf hun eigen locatie werken. Wij zien hierdoor ook met name kansen voor het MKB en start-ups. Zij kunnen met gerichte inhuur sneller hun doelen bereiken. Werknemers in dienst nemen brengt risico’s met zicht mee waardoor JobByBid uitkomst kan bieden.

De voordelen van JobByBid

Naast het type opdrachten en doelgroepen heeft JobByBid een aantal onderscheidende werkwijze. Vanuit je persoonlijke profiel kan je bieden op opdrachten. Een soort veilingsysteem waarbij de opdrachtgever kan bepalen of hij gaat voor de laagste prijs, de snelste oplossing of degene met het beste CV. Als er een match is opent een speciale werkruimte op de website. Deze ruimte kan alleen door de opdrachtnemer en opdrachtgever gebruikt worden. Ideaal dus om te communiceren en bestanden te delen. Wanneer de opdracht is afgerond beoordelen opdrachtnemer en opdrachtgever elkaar. De beoordeling is zichtbaar in je profiel aan de hand van een score van maximaal 5 sterren. Deze kan dus van invloed zijn bij het verkrijgen van nieuwe opdrachten. Na de beoordeling vind de uitbetaling aan de opdrachtnemer plaats. Dit bedrag is echter vooraf al gereserveerd door de opdrachtgever waardoor uitbetaling gegarandeerd is. Een uitgebreide beschrijving hoe de website werkt vind je hier.

 

Ben jij benieuwd geworden naar wat JobByBid voor jou kan betekenen? Maak dan nu je gratis profiel aan en laten we er samen een succesvol 2017 van maken!

2017 een nieuw freelance platform

1 reactie op dit artikel

  1. Schrijfstijlers

    Wat een mooi initiatief! Proficiat en veel succes! Ik schrijf me in.
    Wel jammer van de verschillende taal- en spellingsfouten op de website.
    Ik hoor ‘t graag als ik daarbij kan helpen šŸ˜‰
    Desiree van Loon | Schrijfstijlers

Reageren niet meer mogelijk