Freelance secretaresse inschakelen voor ondersteuning

Een freelance secretaresse of virtual assistant inschakelen of niet?

Als zelfstandig professional ben je altijd druk in de weer. En de meeste werkzaamheden pak je zelfstandig op. Behalve de boekhouding, daar wordt vaak wel een boekhouder voor ingeschakeld. Maar de vraag is of het wel slim is om zelf ook allerlei administratieve en secretariële klussen op te pakken. Of dat je zelf jouw social media kanalen onderhoudt. Wat nou als je dit zou uitbesteden aan een secretaresse of virtual assistant?

We kijken vaak naar de investering die gemaakt moet worden om een afweging te maken iets wel of niet te doen. Zo ook bij de virtual assistant. Deze kost al snel 30 tot 50 euro per uur. Dat kan dus aardig oplopen en wanneer je het zelf doet bespaar je dus een hoop, denk je. Is het dan wel echt nodig om secretaresses in te huren vraag je jezelf af. Maar als je dan na gaat hoeveel jouw tijd waard is zou het dan toch niet voordeliger zijn een assistente in te huren?

freelance secretaresse

Wat kan een freelance secretaresse voor jou doen?

Goede secretaresses of virtual assistanten kunnen jou op een heel breed vlak ondersteunen. Denk hierbij aan de volgende taken:

  • Website onderhouden
  • Social media up to date houden
  • Praktische zaken rondom cursussen en reizen regelen
  • Inscannen facturen
  • Agendabeheer
  • Stukken vertalen
  • Offertes aanvragen
  • Allerlei office zaken
  • etc.

Iedere secretaresse of virtual assistant heeft zijn of haar eigen specialiteiten. Het is daarom belangrijk om vooraf voor jezelf goed in kaart te brengen welke taken je zou willen uitbesteden. Wanneer je dat weet kan je bij deze taken de beste persoon zoeken. Denk er ook aan dat het verstandig is bepaalde taken niet uit te besteden, ook wanneer de secretaresse of virtual assistant dit misschien wel zou kunnen. Bijvoorbeeld het contact met de klant. Het zou wel kunnen, maar misschien is het toch verstandig dat je dit contact zelf blijft onderhouden. Zo weet je zeker dat er niets misgaat waardoor je een waardevolle klant kwijt kan raken.

Kennismaking met een nieuwe secretaresse

Het is belangrijk dat er een klik is wanneer je intensief met iemand gaat samenwerken. Daarom is het verstandig een gesprek te voeren. In dit digitale tijdperk hoeft dat natuurlijk niet op locatie, maar bijvoorbeeld via Skype. Je kan dan snel met elkaar overleggen en je krijgt een gevoel bij een persoon. Wanneer er een klik is kan je voorstellen om eerst een bepaalde opdracht uit te laten voeren. Of je spreekt af dat jullie eerst een paar weken kijken hoe het loopt voordat je een langdurige samenwerking aangaat.

Wil je ook gebruiken maken van een virtual assistant?

Dan zit je goed bij JobByBid. Er zijn namelijk verschillende virtual assistanten actief op het platform die jou graag ondersteunen. Zodra een match tot stand komt kunnen jullie gebruik maken van de online werkruimte op JobByBid. Hierin kunnen jullie chatten en bestanden delen. Wel zo makkelijk dat alle informatie op een centrale plek is opgeslagen. Daarnaast zorgen wij door middel van onze betaalsysteem dat alle betalingen veilig verlopen ook wanneer er geen persoonlijk contact is.