Handleiding voor het gebruik van JobByBid

Handleiding JobByBid

Op deze pagina vind je een korte handleiding voor het gebruik van JobByBid. In een paar korte stappen leggen we het gehele proces uit. Van het aanmelden op de website tot het afronden van opdrachten. Wil je na het lezen van deze globale uitleg meer weten? Klik dan onderaan de pagina voor meer uitleg specifiek gericht op opdrachtnemers of opdrachtgevers.

Opdrachtnemers

Opdrachtgevers

Aanmelden bij JobByBid

Om gebruik te kunnen maken van JobByBid moet je eerst een profiel aanmaken op de website. Er zijn twee soorten profielen: een waarmee je opdrachten kan plaatsen en een waarmee je op opdrachten kan bieden.

Ben jij op zoek naar hulp bij projecten binnen jouw bedrijf dan kan je een profiel voor opdrachtgevers aanmaken. Hiermee kan je direct na het aanmelden opdrachten plaatsen op de website.

Ben jij op zoek naar een opdracht? Maak dan een profiel aan waarmee je opdrachten kan uitvoeren. Je profiel is jouw visitekaartje waarmee je opdrachten binnenhaalt dus maak deze zo compleet mogelijk. Pas wanneer je profiel volledig ingevuld is kan je reageren op opdrachten.

Op zoek naar opdrachten of opdrachtnemers

Nadat de opdrachtgever een opdracht heeft geplaatst op de website kan hij op zoek gaan naar geschikte opdrachtnemers. De opdrachtgever kan een uitnodiging aan hen versturen om te bieden op zijn opdracht.

Ook kunnen opdrachtnemers zelf op zoek naar geschikte opdrachten en hier een bod op doen. Je krijgt ook een melding wanneer een nieuwe opdracht wordt geplaatst in jouw categorie.

Het biedingsproces

Als je als opdrachtnemer een interessant project tegenkomt klik je op “doe een bod”. Geef aan hoe snel je de opdracht kan uitvoeren en tegen welke vergoeding.

Als opdrachtgever kan je ook een uitnodiging versturen aan specifieke personen om een bod uit te brengen op jouw opdracht.

Uiteindelijk kiest de opdrachtgever het beste bod. Daarbij kan hij prijs, snelheid en het profiel van de persoon afwegen.

Aan de slag!

Nadat het bod geaccepteerd is door de opdrachtgever gaat de opdrachtnemer aan de slag. Hij kan starten met de uitvoering van de opdracht volgens de afspraken die overeengekomen zijn tijdens het biedingsproces.

Alle communicatie loopt via de werkruimte op JobByBid. De werkruimte is een plek waar alleen de opdrachtgever en opdrachtnemer bij kunnen. Hier kunnen onder andere bestanden en andere informatie gedeeld worden.

Veilige betaling

De opdrachtgever betaalt het overeengekomen bedrag vooraf aan JobByBid. Deze betaling blijft gereserveerd staan tot de opdracht is afgerond door de opdrachtnemer. De opdrachtgever ziet dat bedrag ook gereserveerd staan in zijn profiel. Na afloop van de opdracht geven beide partijen aan dat de opdracht is voltooid zoals vooraf overeengekomen. Op dat moment zal de vergoeding naar de opdrachtnemer worden overgemaakt.

Elkaar beoordelen

Nadat de opdracht is afgerond vindt ook de beoordeling plaats. Een belangrijk proces want de beoordeling is zichtbaar in jouw profiel. Toekomstig opdrachtgevers of opdrachtnemers kunnen dus zien hoe jij in het verleden gepresteerd hebt. Een goede beoordeling kan je dus helpen nieuwe opdrachten binnen te halen.