Uitgebreide uitleg voor opdrachtgevers

1. Aanmaken profiel voor opdrachtgevers

Voordat je een opdracht op de website kan plaatsen moet je eerst een profiel aanmaken. Wij adviseren om als gebruikersnaam jouw bedrijfsnaam in te vullen. Opdrachten worden namelijk geplaatst vanuit je gebruikersnaam. Wanneer dit je bedrijfsnaam is geeft dat direct herkenbaarheid. Daarnaast is het belangrijk dat je kiest voor het juiste type profiel, namelijk dat je op zoek bent naar opdrachtnemers.

Profiel aanmaken
opdracht toevoegen

2. Een opdracht plaatsen

Het plaatsen van een opdracht is vrij eenvoudig en geheel gratis! Vanuit je profiel of vanaf de homepage kan je direct een opdracht plaatsen. Er volgt een formulier dat je volledig in moet vullen. Begin met een pakkende titel van de opdracht. Deze is namelijk direct zichtbaar voor iedereen en bepaald of mensen doorklikken of niet. Geef vervolgens aan hoe groot je budget is. Het kiezen van de juiste categorie is ook erg belangrijk. Opdrachtnemers kunnen namelijk aangeven of ze een email willen ontvangen indien een nieuwe opdracht in een bepaalde categorie geplaatst is. Je kan meerdere categorieën selecteren door steeds op enter te klikken nadat je er een ingevoerd hebt. Tot slot geef je een uitgebreide beschrijving van de opdracht. Ben hier duidelijk in wat jouw verwachtingen zijn en wat het gewenste eindresultaat is. Op deze manier kunnen opdrachtnemers het beste bepalen welke aanbod ze kunnen doen.

TIP: probeer grote opdrachten op te knippen in kleine opdrachten. Dit heeft voordelen voor jou en de opdrachtnemer(s):

– Vele handen maken licht werk; je project is eerder voltooid
– Je hebt voor ieder onderdeel de beste kandidaat
– De opdrachtnemer ontvangt eerder zijn geld. Hij krijgt dit namelijk pas na afloop van de opdracht. En een kleine opdracht is nu eenmaal eerder voltooid.

3. Het beste bod accepteren

Zodra jij een opdracht geplaatst hebt op de website is deze zichtbaar op de homepage en ontvangen opdrachtnemers een melding dat er nieuwe opdracht is. Het bieden kan dus gaan beginnen. Opdrachtnemers hebben de mogelijkheid om een reactie te plaatsen op jouw opdracht omdat bijvoorbeeld iets nog niet helemaal duidelijk is. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid te bieden op jouw opdracht. Bij hun bod geven ze aan hoeveel geld zij willen ontvangen, hoe snel ze de opdracht kunnen voltooien en eventueel nog andere opmerkingen/kanttekeningen die ze hierbij willen plaatsen.

Van ieder bod of bericht ontvang je een melding zodat je direct in contact kan treden met de potentiële opdrachtnemers. Vervolgens kan je het beste bod selecteren. Wat het beste bod is bepaal jij. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de laagste prijs of degene die het project het snelst voltooid.

TIP: Bekijk de profielen van potentiële opdrachtnemers en check of ze al meer opdrachten via JobByBid hebben uitgevoerd. De beoordelingen kunnen erg waardevol zijn bij het selecteren van de juiste personen.

Bieden
Geld

4. De betaling

Nadat je een bod geaccepteerd hebt moet het volledige bedrag betaald worden. Naast de som van het geaccepteerde bod komt daar 8% commissie nu tijdelijk slechts 5% commissie bij inclusief BTW.

Om opdrachtnemers zekerheid te bieden dien je vooraf de volledige som betalen aan JobByBid. Deze betaling blijft gereserveerd staan in jouw account totdat de opdracht is afgerond. Wanneer de opdracht is afgerond, dan wordt de betaling pas uitgekeerd aan de opdrachtnemer. Wordt de opdracht niet afgerond zoals afgesproken of speelt er een ander geschil dan kan restitutie plaatsvinden.

De commissie van 8% die we hanteren is zeer competitief. Traditioneel ligt het gemiddelde rond de 25%. Tot en met 31 maart hebben wij zelfs een actietarief van slechts 5%. 

TIP: Vraag de opdrachtnemer een BTW factuur aan jou te zenden zodat je administratie op orde blijft. Van JobByBid ontvang je een factuur van de commissie.

5. De werkruimte

Nadat je het bod geaccepteerd hebt opent een werkruimte. Hierin kunnen documenten gedeeld worden en kan jij met de opdrachtnemer communiceren. Deze ruimte is privé en kan dus ook niet door andere gebruikers bezocht worden.

TIP: Voor nog persoonlijker contact met de opdrachtnemer kun je ook contact zoeken via Skype of andere webcamproviders.

opdrachten
Beoordelen

6. Afronding van de opdracht

Wanneer de opdrachtnemer het project heeft voltooid geeft hij dit aan in de projectruimte. Vervolgens moeten opdrachtnemer en opdrachtgever elkaar beoordelen. Deze informatie is openbaar en zichtbaar voor andere in jouw profiel. Wanneer ook de beoordeling gegeven is door beide partijen volgt automatisch de betaling van de opdrachtnemer.

TIP: Probeer eventuele geschillen tijdig en in goed overleg op te lossen. Wij kunnen altijd hulp bieden en een onafhankelijk oordeel geven.