Tips voor freelancers voor het krijgen van opdrachten

Tips voor freelancers

Op deze pagina leggen we stapsgewijs uit hoe wij werken en geven we een aantal tips voor freelancers bij het verkrijgen van nieuwe opdrachten. Heb jij nog geen ervaring als freelancer of nog niet eerder gebruik gemaakt van JobByBid? Lees dit dan goed door.

1. Aanmaken van een profiel voor opdrachtnemers

Als je gebruik wil maken van JobByBid heb je een persoonlijk profiel nodig. Dit is jouw visitekaartje naar opdrachtgevers. TIP: Zorg voor een uitgebreid profiel met professionele foto. Dit vergroot de kans dat jij een opdracht binnensleept.

Het aanmaken van een profiel kan door kort een aantal gegevens in te vullen of door je aan te melden met Facebook of LinkedIn. Zorg dat jij een profiel aanmaakt voor opdrachtnemers. Nadat je jezelf hebt aangemeld ontvang je een email om je account te verifiëren. Vervolgens kan je jouw profiel verder personaliseren.

Profiel aanmaken
Zoeken

2. Zoeken van opdrachten

Het zoeken kan beginnen. Op de homepage staan de nieuwste opdrachten vermeld. Ook kan jij zoeken op verschillende kenmerken. In je persoonlijke profiel heb je aangegeven in welke categorieën jij opdrachten zoekt. Hierbij kan je tevens aangeven dat je een email wil ontvangen wanneer er nieuwe opdrachten worden geplaatst in deze categorie. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe kansen.

Tips voor freelancers: Geef in je persoonlijke profiel met de speciale knop aan dat je beschikbaar bent voor opdrachten. Opdrachtgevers kunnen jou dan ook vinden en je vragen een bod te doen op hun opdrachten.

3. Bieden op een opdracht

Wanneer je een opdracht hebt gevonden die jij kan uitvoeren kan je in contact treden met de opdrachtgever door te reageren op de opdracht. Indien alles al helemaal duidelijk voor je is kan je ook direct een bod doen. In dit bod vertel je hoe snel je de opdracht kan uitvoeren, aan welke voorwaarde je kan voldoen en hoe veel je hiervoor wil ontvangen. De opdrachtnemer bepaalt welk bod hij het aantrekkelijkst vindt. Dat hoeft niet altijd de laagste prijs te zijn. Ook beoordelingen van eerdere opdrachten of snelheid kunnen worden afgewogen door de opdrachtgever.

LET OP: Het bod dat je doet is de totale vergoeding die jij krijgt. Neem hier dus alle kosten in mee een ook de af te dragen belastingen (inkomsten belasting en BTW!)

Tips voor freelancers: Maak goed duidelijk bij je bod waar je wel en niet aan kan voldoen. Hoe specifieker jouw bod is, dus met uitgebreide toelichting en haalbare deadline, hoe minder kans op teleurstelling achteraf.

Bieden
opdrachten

4. Aan het werk

Je hebt een opdracht binnengesleept. Gefeliciteerd! Nu kan je echt aan de slag. En wat ook fijn is: de opdrachtgever heeft jouw vergoeding al aan JobByBid overgemaakt. Jij krijgt dit zodra de opdracht is afgerond, maar het bedrag is in ieder gereserveerd en jij bent dus zeker van betaling.

Nadat jouw bod geaccepteerd is opent een werkruimte. Hierin kan jij communiceren en documenten delen met de opdrachtgever. Deze werkruimte is privé en kan alleen door jullie bezocht worden. Zorg dat je de afspraken die jullie gemaakt hebt nakomt en dat je de opdracht uitvoert zoals overeengekomen. Mocht er een geschil ontstaan probeer hier dan samen uit te komen. Jullie kunnen ook altijd ons inschakelen voor onafhankelijk advies.

Tips voor freelancers: Blijf constant communiceren met de opdrachtgever over de voortgang. Je kan bijvoorbeeld een schema bijhouden in de werkruimte met jouw planning daarin en de huidige status.

5. Afronding van de opdracht

Nadat jij klaar bent met je werkzaamheden geef je dit aan in de werkruimte. Je wordt dan direct gevraagd een beoordeling te geven over de samenwerking met de opdrachtgever. De opdrachtgever ontvangt een melding dat jij klaar bent en wordt ook gevraagd een beoordeling over jou te schrijven. Nadat hij dit gedaan heeft krijg jij direct het geld in jouw profiel gestort. Vanuit daar kan je het direct laten uitbetalen op jouw bankrekening.

Tips voor freelancers: Je beoordeling wordt door toekomstige opdrachtnemers bekeken. Zorg dus dat je goed scoort zodat je sneller weer nieuwe opdracht kan verkrijgen.

Beoordelen