Blog

JobByBid
13 januari 2017
Algemeen-Opdrachtgevers Geen reacties

“De millennial wil zijn tijd niet spenderen aan iets dat hij haat”

De millennial: een egoïstische, ongemotiveerde, en niet betrokken generatie. Althans, zo wordt vaak geschreven. Op deze manier kan ik me voorstellen dat je deze generatie niet graag binnen jouw organisatie aan het werk ziet. Maar is deze generatie echt zo erg? Of worden ze niet goed begrepen?

Wat is de Millennial nou echt?

Keevin O’Rourke, ondernemer en Millennial,  stelt in onderstaande TedX video dat hij deze generatie heel anders ziet dan hierboven beschreven. Volgens onderzoek van Forbes wil 67% van de Millennials een eigen bedrijf wil starten. Ben je dan ongemotiveerd? Onmogelijk aldus Keevin. En de reden voor het starten van een eigen bedrijf? Dat is niet voor het geld, maar voor meer autonomie. Bekijk de video en zie waarom deze generatie anders handelt en waar hij naar op zoek is.

Jouw organisatie veranderen voor de nieuwe generatie?

Ze zeggen altijd dat je als ondernemer  je klant moet kennen. Maar misschien nog wel belangrijker, je moet ook je personeel kennen. Met het gene wat Keevin O’Rourke in zijn video benoemt kan jij je organisatie zo aanpassen dat de Millennial wel bij jou wil werken. Al is dat vaak een lang traject waarop jij misschien niet wil of kan wachten. Een goede mix van werknemers zorgt er namelijk voor dat jouw organisatie innovatief en competitief kan blijven. Je kan daarbij niet achterblijven op de concurrentie.

Autonomie geven op een andere manier

Je kan Millennials ook op een andere manier bij jouw bedrijf betrekken. Namelijk als freelancer. Wanneer ze als freelancer opdrachten uitvoeren voor jouw organisatie hebben de Millennials namelijk nog steeds de autonomie die ze wensen. Hun creativiteit kunnen ze volledig kwijt in het werk dat ze voor je doen en de acquisitie naar nieuwe opdrachten. Ze blijven onafhankelijk en daardoor ook erg gemotiveerd. Dat terwijl jij nieuwe ideeën je organisatie intrekt en daarmee ook de verandering teweeg kan brengen die nodig is. Hiermee creëer je een win-win situatie. De beste freelance Millennials die echte waarde kunnen toevoegen aan jouw organisatie vind je hier.

Wil je de verschillen tussen de Millennial en de andere generaties nog beter leren kennen? Bekijk dan eens deze interactive infographic van Goldman Sachs.  Hierin kan je op diverse onderwerpen de generaties met elkaar vergelijken.

Reageren niet meer mogelijk