Blog

JobByBid
14 februari 2017
Algemeen Geen reacties

Millennials ‘eigen baas’ met het nieuwe platform JobByBid!

ROTTERDAM – Het nieuwe platform JobByBid maakt het mogelijk om zelf te bepalen waar, wanneer en hoeveel je werkt. Bedrijven zoeken naar flexibiliteit om in te spelen op snel veranderende marktomstandigheden. En werknemers zoeken naar meer vrijheid en nieuwe uitdagingen. JobByBid brengt deze partijen samen om aan hun vraag te kunnen voldoen in een unieke online werkomgeving.

Hoe werkt JobByBid?

Zowel opdrachtgevers als professionals maken geheel kosteloos een eigen profiel aan. De opdrachtgever plaatst een opdracht waar kandidaten op kunnen bieden. Bij het bod geeft de kandidaat een korte pitch waarom hij of zij geschikt is. Zodra een bod wordt geaccepteerd opent een digitale werkomgeving waarin beide partijen kunnen samenwerken. Hierdoor is de opdrachtnemer in staat de opdracht overal ter wereld uit te voeren. Na afloop geeft de opdrachtgever een recensie over het verloop van het project. Deze verschijnt in het openbare profiel van de professional. Hiermee bouwt hij of zij een waardevolle reputatie op die helpt om meer opdrachten te verkrijgen via JobByBid.

Matchen met Millennials

Paul Bruseker, oprichter en bedenker van JobByBid, wil een veilige basis creëren om opdrachten uit te voeren: “Ik zag de verandering in de arbeidsmarkt, de generatie millennials heeft behoefte aan meer vrijheid op de werkvloer en verlangt ernaar om ‘eigen baas’ te zijn. De ‘digital nomads’ zijn in opkomst en zijn op zoek naar leuk werk en niet perse een leuke baan. Toch willen werkgevers de millenial bij hun bedrijf betrekken. Via het platform JobByBid is dat mogelijk. Deze generatie kan zijn creativiteit kwijt in het uitvoeren van opdrachten. Ze blijven onafhankelijk en zijn daardoor erg gemotiveerd, waarvan bedrijven optimaal profiteren.” Paul geeft aan dat er, na de soft launch 1 maand geleden, inmiddels al meer dan 100 gebruikers zijn waarmee het platform getest en geoptimaliseerd is.

Digitaliseren in ieders belang

Voor ondernemers brengt het platform ook minder risico’s met zich mee. Het is vrijblijvend  en daarmee ook voor startups en kleinere ondernemingen interessant. Flexibele inhuur zorgt voor een optimale bezetting tegen lagere kosten. Omdat de professional vanuit een eigen locatie werkt hoeft de ondernemer geen extra werkplek in te richten. De maatschappij profiteert ook van het niet locatie gebonden werken. Files verminderen en CO2-uitstoot reduceert.

Paul Bruseker

Reageren niet meer mogelijk