Veelgestelde vragen over het gebruik van JobByBid

Veelgestelde vragen over het gebruik van JobByBid

Op deze pagina hebben wij de veelgestelde vragen beantwoord. Als je met een vraag zit, probeer dan eerst hier het antwoord te vinden. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt dus check altijd of jouw vraag er tussen staat. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kan je ook altijd contact met ons opnemen via info@jobbybid.com. Wij proberen alle vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Vragen over jouw profiel

Ja, iedereen mag een profiel aanmaken. Daar gelden geen beperkingen voor.

Het gebruik van JobByBid is grotendeels gratis. Zo kan iedereen een gratis profiel aanmaken, gratis opdrachten plaatsen en gratis bieden op opdrachten. Echter wanneer een bod geaccepteerd wordt, dan wordt 8% commissie nu tijdelijk 0% commissie bij de opdrachtgever in rekening gebracht. Deze actie loopt tot 31 maart.

Je kan voorlopig de categorie ‘overig’ selecteren. Neem daarnaast contact met ons op via info@jobbybid.com zodat we jouw categorie toe kunnen voegen. Hierdoor ben je beter te vinden door potentiële opdrachtgevers.

Alle persoonlijke informatie in jouw profiel kan je zelf aanpassen. Maar wanneer je voor een opdrachtgevers profiel hebt gekozen en je eigenlijk zelf opdrachten wil uitvoeren dan kan je dat alleen laten wijzigen door een email te sturen naar info@jobbybid.com.

Ja. In je profiel heb je de optie om aan te geven of je beschikbaar bent voor nieuwe opdrachten. Indien deze op ja staat, dan is je profiel zichtbaar voor iedereen. Wanneer deze op nee staat, dan kan niemand jouw profiel inzien. Je kan dan nog wel reageren op opdrachten.

Nee, wij delen jouw gegevens niet met andere partijen. Let wel op dat je profiel openbaar is en dus voor iedereen in te zien is. Welke informatie je daar deelt mag je zelf bepalen. Maar indien je privé informatie deelt kan deze wel door andere partijen gebruikt worden.

Je profiel kan verwijderd worden door een email te sturen naar info@jobbybid.com. Let wel op dat wanneer je profiel verwijderd wordt en je later toch weer gebruik wil maken van JobByBid jouw oudere beoordelingen ook verwijderd zijn. Je kan je profiel ook inactief maken door aan te geven dat je niet beschikbaar bent en geen email wenst te ontvangen over nieuwe opdrachten. Wanneer je dan wel weer actief wordt heb je in ieder geval je oude beoordelingen nog.

Vragen over uitvoering van de opdracht

Wij denken dat grotere opdrachten lastiger uit te voeren zijn wanneer er geen persoonlijk contact op locatie is tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Daarom richten wij ons op kleinere opdrachten. Indien een opdracht toch langer duurt dan 45 dagen dan raden wij aan meerdere opdrachten te plaatsen. Door het opknippen van de opdracht ontstaat er nog een voordeel: er kunnen meer mensen reageren op de verschillende opdrachten waardoor je voor ieder onderdeel de beste persoon kan selecteren.

Dat is zeker mogelijk indien de opdracht het toelaat. Dus ben jij op vakantie en wil je extra geld verdienen om langer weg te kunnen blijven? Zoek dan vooral een opdracht via JobByBid.

Wij stimuleren dat alle communicatie online plaatsvindt. Hierdoor is de locatie totaal onbelangrijk. Zorg wel dat voor beide partijen vooraf duidelijk is dat jullie elkaar dus ook niet kunnen ontmoeten. Zo voorkom je dat er geschillen ontstaan.

Natuurlijk mag dat. Wij stimuleren echter dat opdrachten zoveel mogelijk van eigen locatie uitgevoerd kunnen worden. Indien dat niet het geval is, zorg dan dat dit vooraf duidelijk is voor de opdrachtnemer. Zo voorkom je dat er problemen ontstaan tijdens de uitvoering van de opdracht.

Probeer altijd eerst samen tot een goede oplossing te komen. Kijk naar de afspraken die jullie vooraf gemaakt hebben. Dat is namelijk jullie overeenkomst en daarin staat beschreven wat beide partijen van elkaar kunnen verwachten.

Kan een van beide partijen niet meer voldoen aan de overeenkomst, dan kan de opdracht beëindigd worden. Wij zullen jullie dan vragen bewijsstukken aan te leveren om te bemiddelen. Per situatie zullen we bekijken, in overleg met alle partijen, of het geld gerestitueerd wordt of dat de opdrachtnemer toch de vergoeding krijgt.

Nee. De werkruimte is een service die we bieden zodat alle informatie per project bij elkaar opgeslagen is. Jullie bepalen echter zelf of jullie hier gebruik van maken. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat de opdrachtgever zelf een beveiligd netwerk heeft waar jullie gebruik van maken.

Ja, de gegevens worden op een veilige plek opgeslagen. Zorg wel dat je wachtwoord veilig is want hiermee heb je toegang tot de werkruimte. Wanneer deze in verkeerde handen valt zijn je gegevens dus niet meer veilig.

Nee. Beoordelingen kan jij zelf niet wijzigen of verwijderen. De beoordeling is juist een middel waarmee opdrachtgevers op zoek gaan naar de beste opdrachtnemers. We zijn transparant in de prestaties die iedereen geleverd heeft en deze zijn dus zichtbaar in jouw profiel.

Je kan natuurlijk voorkomen dat je een slechte beoordeling krijgt door vooraf goede afspraken te maken en constant te blijven communiceren. Ontstaat er toch een probleem, probeer hier dan samen uit te komen. Als laatste middel kan je altijd ons inschakelen om tot een oplossing te komen.

Vragen over de uitbetaling

De opdrachtgever betaald jouw volledige vergoeding direct wanneer hij het bod accepteert. Dat is dus voordat jij begint met de uitvoering. Jij ontvangt een bericht dat het bedrag betaald is. Nadat de opdracht is afgerond en beide partijen elkaar beoordeeld hebben ontvang jij het geld.

Dit is een extra zekerheid voor de opdrachtnemer dat hij daadwerkelijk zijn geld ontvangt. Het geld wordt vastgehouden tot de opdracht is uitgevoerd. Wanneer beide partijen elkaar beoordeeld hebben na afronding van de opdracht, wordt het geld direct overgemaakt naar de opdrachtnemer.

Is er een geschil ontstaan of is de opdracht niet uitgevoerd zoals overeengekomen? Dan kan het bedrag gerestitueerd worden. Wij kunnen samen kijken naar de beste oplossing voor iedere situatie. Jij hebt dus ook de garantie dat de opdracht uitgevoerd wordt zoals vooraf overeengekomen. Zorg wel voor duidelijk afspraken om teleurstelling achteraf te voorkomen.

Dit ligt er aan hoeveel opdrachten je uitvoert. Indien je slechts af en toe een opdracht uitvoert dan is het niet nodig. Je kan de inkomsten bij je belastingaangifte dan opgeven onder “Inkomsten uit overig werk“.

Werk je enkel als freelancer dan moet je jezelf wel inschrijven bij de KvK. Inschrijven is heel eenvoudig en doe je hier.

Ja, het bod dat je doet is de totale vergoeding die jij ontvangt. Hier moet je dus al jouw kosten en belasting in meenemen. De opdrachtgever kan jou om een factuur vragen voor de geleverde diensten. Zorg dus dat je zelf ook als ondernemer geregistreerd bent bij de Kamer van Koophandel.

Wij zullen altijd een btw-factuur sturen over de commissie die wij in rekening brengen.

De opdrachtnemer kan een factuur sturen over de diensten die hij levert. Maak hier vooraf samen afspraken over.

We hebben momenteel een actie op Facebook waarmee je 5% korting op je eerste opdracht kan krijgen. Daarvoor moet je de video delen en onze pagina liken.

De korting wordt berekend over de totale som van de opdracht inclusief 8% commissie. Er wordt dus geen rekening gehouden met andere kortingsacties.

Om de korting te krijgen stuur je een mail naar info@jobbybid.com. Wij checken of je aan alle voorwaarden voldoet en storten vervolgens het geld binnen een week retour.

Rekenvoorbeeld: Totale som van de opdracht is 1000 euro. Inclusief commissie is dat dus 1080 euro. Omdat je 5% korting krijgt hoef je slechts 1026 euro te betalen. Je krijgt het verschil binnen 1 week gestort op je rekening.